Home > Skinner > Snorkeskinne

Skinner

Snorkeskinne

 

Sunn, avslappet søvn er en stor fordel for oss alle. Snorking kan påvirke avslappet søvn og kan være en byrde for et partnerskap. I nesten alle tilfeller er snorking forårsaket av klaprende bevegelse av gane og drøvel, eller ved innsnevring av luftveiene.

Snorkeskinne også kalt apnéskinne er et mekanisk hjelpemiddel som skal forebygge snorking og mild til moderat søvnapné hos pasienter. Snorkeskinnen er et resultat av forskning på alternativer til operasjon eller CPAP-maskin.

Snorkeskinner fungerer hovedsakelig på én av to hovedmåter:

  • Ved å trekke underkjeven noe fremover (Mandibular Advancement Device – MAD)
  • Ved å hindre at tunga presser mot den bløte ganen eller drøvelen ved å holde eller trekke tunga fremover (Tongue Retaining Device – TRD)

En laboratoriefremstilt snorkeskinne finnes i flere alternativer. Dentsolution leverer følgende typer: 

Silensor snorkeskinne

Snorkeskinnen Silensor-sl fra Erkodent er vårt foretrukne valg på grunn av komfort og pris. Silensor-sl består av en gjennomsiktig skinne til overkjeven og en for underkjeven. Underkjeven er fremskjøvet ved hjelp av 2 plastbånd som er festet til overkjeveskinnen. Skinnen gir brukeren en større bevegelsesfrihet, samtidig som den holder underkjeven i protrudert stilling. Silensor-sl leveres med et utvalg av plastbånd i forskjellige lengder, som kan skiftes for å justere protrusjonen.

Snorkeskinne hel akryl

Denne snorkeskinnen er vårt rimeligste alternativ og kan lages i en hard akryl eller i en myk formpresset versjon. Skinnen er fastlåst i protrudert stilling og har ingen mulighet for justering.

Moses snorkeskinne

Moses®-skinnen har vist seg å være en effektiv skinne for søvnapné og snorking. Denne nyskapende skinnen har en åpen fremre konstruksjon kombinert med en fremskutt underkjeve i protrudert stilling. Skinnen holder underkjeven i fast stilling under søvn, slik at tungen ikke kan falle tilbake og blokkere luftveiene. Snorking reduseres med 50 til 100 prosent. Skinnen kan justeres i protrusjon med eget verktøy.