Home > Implantat Protetikk > Dekkproteser

Implantat Protetikk

Dekkproteser

 

For tannløse kjever står valget mellom implantatretinert avtakbar protese eller en fast bro på implantater. Valget av en dekkprotese kan i stor grad begrunnes med økonomi da det er den rimeligste implantatbehandling for en tannløs kjeve. En dekkprotese forankres normalt med Locator feste (trykknapp) til to eller flere implantater i kjeven.

Et vanlig problem med løse helproteser i underkjeven er at det er vanskelig å få festet protesen skikkelig. Brukerne kan oppleve at protesen løsner eller faller ut, noe som påvirker både tygge og taleevnen. Dette kan igjen gjøre det vanskelig å opprettholde et sunt kosthold og et aktivt sosialt liv.

Dersom pasienten har vært protesebruker og underkjeveprotesen fungerer dårlig, kan pasienten ha krav på å få dekket en del av regningen via HELFO.

Fra 1.januar 2014 ble det innført ny stønadsordning til dekning av utgifter til behandling med implantatforankret dekkprotese til personer som er tannløse i underkjeven og som på grunn av slag, allmennsykdommer, anatomi eller andre forhold ikke er i stand til å kunne bruke løstsittende protese (forskrift § 1 pkt. 15)
Link til lovverket

Dentsolution tilbyr dekkprotese med Locator feste på 2 implantater til fast pris.

Pakken inneholder:

  • Ind. skje
  • Bittvoll
  • Akryl dekkprotese
  • Locator komponenter