Home > Skinner > CAD/CAM

Skinner

CAD/CAM

Stadig flere tannleger investerer i intraorale skannere for å kunne ta digitale avtrykk. Dentsolution har også investert i den digitale utviklingen slik at vi kan implementerer digitale avtrykk i den daglige produksjonen av tannteknikk.

Fremstillingen av skinner har også endret seg de siste årene. I tillegg til konvensjonell tannteknikk er digitalisering av ulike arbeidsprosesser allerede godt integrert i hverdagen.

Vårt partnerlaboratorium i Kina har den nyeste teknologien på markedet. I tillegg til databehandling fra tannlegens intraorale skanner, kan dataene også overføres ved hjelp av modellskanning i CAD/CAM. Dataene behandles i et CAD-system, der enkelte typer skinner blir konstruert på en 3D virtuell modell. Når konstruksjonen er ferdig designet sendes informasjonen videre til en fresemaskin eller en 3D printer i CAM-systemet, som nøyaktig freser produktet som skal fremstilles. Den digitale nøyaktigheten av CAD/CAM-teknikken gir optimal passform, reduserer feilkilder og gir dermed bedre kliniske resultater.

Hvilke typer skinner kan produseres med CAD/CAM teknologi?

  • Virtuell «wax up»
  • Arbeidsmodeller og Studiemodeller, frest eller 3D printet
  • Harde bittskinner i akryl, frest eller 3D printet
  • Snorkeskinner, frest eller 3D printet